Dermed har ulykken trolig krevd tre liv.

Hovedredningssentralen bestemte onsdag kveld i samråd med politiet at redningsaksjonen skulle avsluttes, opplyser Vestfold politidistrikt.

De pårørende er orientert om avgjørelsen.

Trolig var det Kiwis toppsjef Per-Erik Burud som førte ulykkesbåten da de to venneparene ble slengt på sjøen utenfor Tjøme natt til onsdag, opplyser politiet.

- Ut ifra de opplysningene vi har nå, ser det ut som det var 48-åringen som førte båten. Det virker som de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt. Vi kan likevel ikke utelukke noe som helst, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Reiste fra fest

Etter det politiet har fått opplyst var de to venneparene på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

De to kvinnene som omkom var 43 år gamle Anita Burud fra Drammen og 41 år gamle Anne-Lene Novak Aasheim fra Solbergelva.

Fjerdemann i gummibåten - også han i 40-årene - svømte til land og fikk varslet om ulykken. Han fikk bare lettere skader i ulykken.

Letemannskaper fant ulykkesbåten nord på Flåtaskjær, like ved hytta til Alf Bjørn Knudsen og familien.

- Den hadde ingen synlige skader, det virket ikke som om de har kjørt på et skjær. Det kan hende de kom i stor fart mot en av holmene og plutselig måtte svinge til en side og ble kastet ut av båten på grunn av farten, sier Knudsen til NTB.

Trist dag i Kiwi

Buruds kollegaer tok beskjeden om ulykken tungt.

- Administrerende direktør i Per-Erik Burud i KIWI Minipris er savnet etter en tragisk båtulykke i Vestfold i natt. Det er med sorg vi har mottatt melding om at hans kone Anita og hennes venninne er omkommet i ulykken, forteller konsernsjef Tommy Korneliussen i NorgesGruppen, som eier Kiwi.

Preget feriested

Lokalsamfunnet på Tjøme er også preget av de to båtulykkene de har opplevd denne uken.

Tine Berg-Hansen våknet av lyd fra helikoptre tidlig onsdag morgen.

- Det er en ekkel stemning her nå, sier Berg-Hansen, som gikk ettermiddagstur sammen med mannen Stig og barna Mads og Henriette.

Som mange andre NTB møter i hytteområdet ved Tønsbergfjorden onsdag er familien preget av at det verste tenkelige har skjedd i ferieparadiset.

To ulykker på ett døgn

Natt til tirsdag omkom to unge menn fra Bærum da gummibåten deres kjørte på en annen båt ved Nøtterøy, og ett døgn seinere var ulykken ute igjen. Tjøme kommune har fra onsdag morgen hatt sitt kriseteam i beredskap for de pårørende i begge ulykker.

- Vi har også orientert kriseteamet i Drammen kommune, der familien til de pårørende er. Skjærgården vår har opplevd to tragiske ulykker de siste dagene, men vi avventer med å arrangere minnestund til eventuelt de pårørende ønsker det, sier ordfører Bente Bjerke i Tjøme kommune.