Onsdag ettermiddag avhørte lensmannen i Hå KrFs lokallagsleder Helge Kindervåg. I to timer og tre kvarter forklarte den 46 år gamle politikeren seg om episoden som førte til at en ung kvinne har anmeldt ham.

ý Jeg regner med at etterforskningen skal være avsluttet og at jeg har min innstilling klar til oversending til Statsadvokaten i Rogaland i løpet av fredag, sier politijurist Hans Vik i Rogaland politidistrikt til NTB.

Tirsdag anmeldte den unge kvinnen KrFs lokallagsleder. Anmeldelsen gjaldt legemsfornærmelse og/eller en seksuell handling. Samme dag fikk politiet hennes forklaring. Vik opplyser at det ikke er avhørt flere vitner i saken.

Etter avhøret onsdag bekreftet Kindervåg at hans oppførsel mot kvinnen ved en anledning var av en slik art at han måtte be om unnskyldning. Han mener handlingen var klanderverdig, men ikke straffbar. Sirevåg-fiskeren har trukket seg midlertidig fra alle verv i KrF mens saken er under etterforskning.

Ifølge Kindervåg har kvinnen i sin forklaring oppgitt at hans profilering i Jan Birger Medhaug-saken er årsaken til at hun valgte å anmelde ham. Kindervåg støttet åpent Medhaug da fylkesstyret i Rogaland KrF behandlet saken, og stemte mot fylkesstyrets flertall da de bestemte seg for å vrake Medhaug som fylkesordførerkandidat.