Politiet mener deres teori om kidnappingen er styrket.

— Et vitne som kjørte forbi stedet der hun ble tatt, har meldt seg, opplyser politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon til NTB.

Personen som kjørte forbi bussholdeplassen i Kirkeveien på Høvik kan ha vært vitne til selve kidnappingen.

— Vitnet har fortalt at det sto en mørk bil med åpent bagasjerom, og at det var en mann som dro i en kvinne, sier Brubakk.

Politiet mener denne observasjonen styrker forklaringen om at kvinnen ble bortført.

Benekter befatning Det var onsdag morgen at kvinnen ringte til politiet og sa at hun var blitt overfalt og kastet inn i bagasjerommet på en bil i nærheten av sitt hjem på Høvik i Bærum.

Dette skjedde da kvinnen var på vei til jobb. Hun ringte fra bagasjerommet på kidnapperens bil. Hun sa at bilen var mørk blå og at mannen som kjørte den hadde norsk utseende, var kraftig bygd og skallet.

Politiet pågrep onsdag en mann som kvinnen har mistenkt kan være oppdragsgiver for kidnappingen. Pågripelsen skjedde i mannens leilighet i Oslo. Mannen er i slutten av 20-årene. Han ble fredag varetektsfengslet for fire uker. Han benekter befatning med saken, og har i avhør opprettholdt sin forklaring, opplyser Brubakk.

Forelsket Kvinnen er norsk-pakistansk og søster til en profilert NRK-ansatt. Hun skal i flere år ha kjent mannen som hun mistenker er oppdragsgiver for kidnappingen. Mannens forsvarer Petter Sørensen sier han har konkrete opplysninger som tilsier at saken er en oppdiktet historie.

— Det ligger opplysninger i saken som tyder på det, men jeg vil ikke utdype dette nå. Min klient stiller seg uforstående til saken, sa Sørensen fredag kveld.

Ifølge politiet har mannen vist spesiell og plagsom interesse for kvinnen i tiden før hun ble kidnappet. Han har selv erkjent at han kjenner til henne.

— Han skal ha vært håpløst forelsket i henne, utdyper forsvareren.

Da politiet pågrep mannen onsdag, fant de et relativt stort pengebeløp og håndskrevne notater.

Handleliste - På lappen var det notert flere gjenstander som eventuelt kan brukes i en kidnapping. Både beslag og kvinnens opplysninger i telefonsamtalen er tillagt vekt i fengslingskjennelsen, men uten funnet av lappen hadde ikke mannen blitt fengslet, sier politiadvokat Børge Enoksen i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Mannens forsvarer mener politiet tar for hardt i når de omtaler gjenstandene på handlelappen som kidnappingsutstyr.

— Det er helt normale husholdningsgjenstander, og han har gitt en helt plausibel forklaring på hva han skulle bruke disse gjenstandene til, sier Sørensen til avisen.