— Området hvor skredet er gått er et kvikkleireområde og det er overhengende fare for det går nye ras. Det raser hele tiden. Vi ber derfor folk som bor på Esp om å evakuere øyeblikkelig, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet kjører nå fra hus til hus for å be folk komme seg ut av området, skriver Adressa.no.

Ikke tatt hus

Minst åtte personer, seks voksne og to barn, skal være evakuert fra gården Brenslan i nærheten av raset. Det skal ikke være tatt hus av av jordmassene.

— Folk kaster seg inn i bilene og kjører av gårde fra husene sine nesten hals over hode, sier TV-Adressas reporter Håvard Jensen på stedet.

Han var selv på vei mot en av gårdene i området da politiet ba ham om å snu på grunn av rasfare.

— På avstand så jeg mange som satte seg i bilene sine. De rakk tydeligvis bare å få med seg noen få ting i farten. Jeg så blant annet en familie med små barn som rev med seg en bleiepakke i farten, sier Håvard Jensen.

Gårdbruker Rune Petter Vikan bor like i nærheten av rasområdet. Nå er både han og familien hans evakuert.

— Vi er meg, konen min, tre barn, moren min og to leieboere. Vi er alle ute nå, og står oppe på et område sammen med redningsetatene og media, rundt 1,5 kilometer fra gården min, forteller han til bt.no.

Han anslår at rundt 16 gårdsbruk er evakuert per klokken 13.15. Ifølge ham flyr geologene nå over området i helikopter. Men det kan enda gå lenge før Vikan og familien kan få komme hjem igjen.

— Raset er ikke stabilt ennå, de sier at det beveger seg hele tiden.

Fortsatt bevegelse

Redningsmann Håvard Møller i Luftambulansen har vært oppe i helikopter og sett på omfanget av raset. Han antyder at det er én kilometer langt og 100 meter bredt.

— Det er tydelig at det har vært voldsomme krefter i sving. Det er fortsatt bevegelse i området, men det er i ferd med å roe seg ned, sier Møller til adressa.no like før klokken 12. Veien er sperret ved avkjøringen til Graneggen.