De siste dagers hendelser i Statoil, der det til slutt var kvinnene i styret som kastet konsernsjef Olav Fjell, er blitt en vekker for mange.

— Jo tettere koblingene mellom styrene og ledelsen i en bedrift er, desto mindre er sjansen for at noen opponerer, sier førsteamanuensis ved BI, Ragnhild Kvålshaugen.

Derfor mener hun det er sunt for de store norske bedriftene å hente styremedlemmer utenfor «gutteklubben».

De 100 kvinnene som nå presenteres med bakgrunn og bilde, sitter alle i styrene i de 100 største bedriftene i Norge.

— Og mange av disse kvinnene har kapasitet til mer, hevder Marit Hoel. Hun er sosiolog og leder for Center for Corporate Diversity (CCD), som har gitt ut katalogen og som jobber for å få større mangfold inn i norske bedrifter.

Kvinner fra Vestlandet

Aller først i katalogen finner vi byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen Anne Gine Hestetun . Hun sitter i styret i Sparebank1 Vest, i tillegg til at hun også sitter i styret i Fjord Norge og Flåm Utvikling. Av andre kvinner fra Vestlandet finner vi sjef for Haukeland sykehus, Anne Kverneland Bogsnes som sitter i styret i Statnett. Direktør i Rieber & Søn, Benedicte Schilbred Fasmer sitter i styret i Vesta. Tidligere kemner i Bergen, som nå er nestkommanderende hos Odfjell, Brit Astrid Bennett . Og de to søstrene Elisabeth Grieg og Camilla Grieg blir begge presentert i katalogen. Førstnevnte er direktør i Grieg International og sitter i styret i Norsk Hydro og Norges Rederiforbund. Camilla er administrerende direktør i Grieg Shipping og sitter i styret i Star Shipping.

Blir mer like

I de 240 største bedriftene i Norge er det nå 17,4 prosent kvinner i styrene.

— Det bildet som tegnes av disse kvinnen er at de har svært høy formal- og realkompetanse. Mange av kvinnene har også internasjonal utdanning og jobberfaring, sier Marit Hoel.

Hun hevder at bedrifter og andre organisasjoner fungerer som jernbur som alle gjør oss mer like.

— Derfor er det så viktig å hele tiden få inn ulikheter i bedriftene, for å hindre at de stivner. Vi ser nå at en rekke større internasjonale bedrifter går mye lenger enn her i Norge for å sikre et større mangfold. I flere større bedrifter i USA trekkes nå ledere i sine lønnsbonuser hvis de ikke sørger for nok mangfold i staben sin, sier Hoel.

Utdanning om mangfold

Hun har nå også vært med på å ta initiativ til et masterprogram ved BI fra neste høst som skal handle om hvordan bedrifter kan bruke dette mangfoldet til å vokse og øke sin egen lønnsomhet.

Neste år skal man utvide katalogen med kvinnelige styremedlemmer til å gjelde de 500 største bedriftene i Skandinavia.

Storebrandsjef Idar Kreutzer som i går var vertskap da den første norske katalogen ble presentert hadde selv ingen tro på at det var nok å håpe på at det med tiden ville bli flere kvinner i ledelsen og styrene i norske bedrifter.

— Man må ha forpliktende målsettinger hvis man skal komme noen vei, sa Kreutzer.

HAR MANGE Å TILBY: Sosiolog Marit Hoel kunne onsdag presentere de 100 kvinnene som sitter i styrerne til de 100 største bedriftene i Norge i en felles katalog. <br/> FOTO: HÅVARD BJELLAND