– En mann og en kvinne ankom OSL Gardermoen i morges med oppkast og luftveisplager. Disse er nå til undersøkelser på Ahus, sier kommunelege i Ullensaker kommune, Unni Berit Schjervheim, til Romerikes Blad.

Mannen og kvinnen skal ifølge NRK være fra Hordaland.

De to kom med direktefly fra New York, opplyser pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kastet opp — En av dem kastet opp i tollkontrollen. Passasjeren tok kontakt med de ansatte i tollen, og ba om at helsemyndighetene ble kontaktet, sier Bruun til Aftenposten.no.

Flyet landet på Gardermoen klokken 09.35 tirsdag morgen. Like før klokken 11 gikk alarmen hos kommunelegen.

— Jeg kan bekrefte at to personer nå blir undersøkt for svineinfluensa hos oss. Tidligst i morgen kan vi slå fast om de er smittet eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Anne Christel Johnsgaard ved Ahus til Aftenposten.no .

Les også: - Obama aldri i fare

8-10 nordmenn sjekkes

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen sa i dag at de ikke klarer å stoppe utbruddet av svineinfluensa.

**Les også:

Klarer ikke å stoppe svineinfluensaen**

— Det er ikke en strategi å forsøke å stoppe utbruddet ved kilden i Mexico, sa han under en pressekonferanse som Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet holder i Oslo tirsdag.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har dokumentert at viruset sprer seg relativt lett mellom mennesker ved dråpesmitte. Det er imidlertid uklart hvem som blir syke av svineinfluensaen, og hvilke aldergrupper som er mest utsatt.

Norske helsemyndigheter har 8-10 norske borgere i søkelyset fordi de har svineinfluensaliknende symptomer etter reiser i Mexico og Sør-Amerika.

Les også: Ikke smitte i Tromsø | WHO skjerper alarmnivået |

Håkon Mosvold Larsen