GARD STEIRO gard.steiro@bergens-tidende.no

— Kapteinen fikk rødt utslag på utåndingsprøven. Vi har derfor tatt blodprøve, og mistenker ham for promillekjøring, sier politiførstebetjent Odd Børre Evensen ved Vardø politistasjon.Den 55 år gamle kapteinen fra bergensdistriktet har innrømmet at han nøt alkohol tirsdag kveld, men skal ikke ha drukket i timene like før skipet la fra kai.

Gikk på skjær "G.O. Sars" eies og drives av Havforskningsinstituttet i Bergen. Fartøyet var på tok i Barentshavet da det grunnstøtte like utenfor Vardø.- De hadde vært inne i Vardø for å hente noen deler. Fartøyet gikk fra kai klokken 0800. En halv time senere gikk det på et lite skjær øst for Hornøya i Reinøysundet, sier Evensen.Fartøyet hadde nesten ikke fart da det traff skjæret. Kapteinen forstod hva som var i ferd med å skje, og begynte å bakke for å unngå sammenstøt. - En redningsskøyte forsøkte å dra skipet av skjæret, men det gikk ikke. Vi valgte derfor å vente til floen kom ved 16.00-tiden. Skipet gikk da inn til Vardø for egen maskin.

Dykkere Ingen av mannskapet på 22 kom til skade under grunnstøtingen. Politiet betegner hendelsen som "udramatisk".Dykkere skal nå ta seg ned for å kartlegge skadene på skroget. Informasjonssjef Jo Høyer ved Havforskningsinstituttet utelukker ikke at det 70 meter lange og 16 tonn tunge skipet, kan fortsette toktet i Barentshavet.- Vi venter nå på resultatene av undersøkelsene, men ingenting tyder på at skadene er omfattende.Han vil ikke kommentere kapteinens utåndingsprøve.- Vi avventer resultatet av politiets etterforskning, er alt Høyer vil si.