Firmaet Norskespill er en sammenslutning av ti humanitære organisasjoner. For et drøyt år siden fikk selskapet innvilget søknaden om å starte pengespill på nettet. Torsdag ble nettportalen tivoli.no åpnet, og ifølge administrerende direktør Knut Lindh i Norskespill strømmer spillerne til.

— Alt har gått som forventet, inkludert oppringninger fra kritiske journalister som stiller spørsmål om spillavhengiget, sier Lindh til bt.no.

— Men det er vel en fare for at spillere kan bli avhengige?

— Det er alltid en fare for spillavhengighet, uansett type spill. Men i motsetning til andre typer spill, har vi en mulighet til å føre en mye tettere kontroll med spillerne, sier Lindh.

  • Aldersgrensen på nettspillet er 18 år. Deltakerne må registrere seg med fødsel- og personnummer før de kan taste løs på det interaktive lykkehjulet.
  • Innsatsen kan ikke overstige 1500 kroner i uken per spiller.
  • Ingen kan satse mer enn 20 kroner per spill, mens minsteinnsatsen er én krone.

— Ved hjelp av datateknologi blir det faktisk mulig å overvåke spillerne for å sjekke at disse reglene blir overholdt, påpeker Lindh.

Det vil heller ikke være fritt frem for gamblere å sitte våken døgnet rundt og prøve lykken. Nettsiden er nemlig bare åpen mellom klokken 07 og 20.

— Dette er en åpningstid vi selv har innført, og når vi er ferdig med innkjøringen vil nok åpningstidene bli utvidet, sier Lindh.

Selskapet regner med at "noen tusen" nordmenn vil bli nettspillere i løpet av 2002. Skulle pågangen blir større enn forventet, tror ikke Lindh det blir noe problem.

— Det er umulig å si om dette vil slå an. Det er jo et nytt produkt i et nytt marked, men blir pågangen for stor, får vi bare kjøpe mer hardware, sier direktøren til bt.no.