Alder: 60

Bosted: Anglevik på Sotra

Aktuell: Meteorologen følger spent med på temperaturen i dag. Årets september kan bli tidenes varmeste.

— Hvordan ligger vi an? - Gjennomsnittstemperaturen er gått ned med en tiendedel de siste dagene til 15,5 grader. Dermed må det bli varmt i dag for at rekorden fra 1999 skal ryke. Da var gjennomsnittstemperaturen på 15,6 grader. Det kan bli tangering, men det blir i hvert fall 2. plass. Neste på listen er 1949 da det var 15,2 grader.

- Hvor bra har årets september vært? - Eksepsjonelt bra. Værmessig samlet sett har denne september vært finere enn i 1999. Absolutt makstemperatur hadde vi 14. september. Da var det 27,1 grader og det har aldri vært varmere en dag i september. I 1999 var det 25,2 grader den varmeste dagen i september.

- Snakker vi om tidenes beste september her? Ja, det vil jeg si, men den har vært veldig lik 1999. I år har vi hatt tre dager over 25 grader, og det er veldig sjelden. I 1999 var det bare en.

- Hvordan har september vært sammenliknet med de andre månedene i år? - Snittet for juni var 13,3 grader, så her ligger september langt over. I juli og august var det 17,5 grader i gjennomsnitt begge månedene.

— Det høres ut som en utrolig bra sommer?

— Ja, hele sommeren har vært veldig varm. Det har vært 70 dager over 20 grader i år. Det er ny rekord, og det kan bli enda flere dager over 20.

- Så du tror det kan bli flere varme dager? - Så sent som oktober i fjor hadde vi 23,1 grader, så det er ingenting i veien for at vi kan få flere svært varme dager.

- Og helgeværet? - I dag blir det litt nedbør til å begynne med, så blir det bare bedre og bedre. Søndagen ser også bra ut. Kanskje ikke bare opphold, men små mengder med regn.

- Har det vært spesielt tørt i september i år også? - Ja, det har vært 224,2 millimeter, mens normalen er på 283.

- Ikke noen rekord her med andre ord? - Nei, den er fra 1975. Da var det 630 millimeter nedbør i september. Jeg arbeidet i Bergen da også, og jeg husker september 1975 veldig godt, sier Anglevik.

- Hvordan var det da? - Det var ganske vått, rett og slett, sier Anglevik.

FOTO: RUNE BERENTSEN