Oslo (NTB-Einar Olsen): Politiinspektør Terje Lunde som leder etterforskningen sier til NTB at et stort antall personer har jobbet på brannområdet hele helgen. Kriminalteknikere fra Kripos og Sør-Trøndelag politidistrikt, taktiske etterforskere og folk fra det lokale eltilsynet deltar i arbeidet.

— Vår prioriterte oppgave er å finne arnestedet for brannen, men så langt har vi bare klart å avgrense et område som er betydelig mindre enn hele det arealet som ble berørt av brannen, sier Lunde.

Tar ingen sjanser

– Ingen mistet livet eller ble skadd under brannen. Vi vil ikke risikere at det skal skje ulykker i ettertid. Derfor går vi svært forsiktig innover i brannruinene og tar ingen sjanser, sier Lunde.

Etterforskningslederen sier det er helt nødvendig å finne stedet der brannen oppsto for at selve brannårsaken skal bli fastslått. Politiet vet ennå ikke om den startet innendørs eller utendørs.

Avhør

Lunde er sikker på at arnestedet vil bli funnet og da er mulighetene for å finne årsaken også gode.

Politiet har foretatt en rekke avhør av folk som befant seg i området under brannens forskjellige faser. Det er beboere, hjelpemannskaper eller andre som var i nærheten da alarmen gikk.

– Derfor har vi nå et fullstendig bilde av hvordan brannen utviklet seg i timene etter at den ble oppdaget og slukningen begynte, men det store spørsmålet er jo hva som skjedde før alarmen gikk, sier Lunde.

Arbeidet på brannstedet vil bli gjenopptatt med full styrke mandag morgen.