Norsk politi har nå skrinlagt planene om å reise til Danmark for å avhøre Joe Erling Jahr som er siktet for drapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia.

— Det er ingen grunn til å reise. Vi får ham tilbake til Norge uansett. Det er bare et spørsmål om tid, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Det danske Justisdepartementet besluttet fredag at de vil utlevere Jahr. Dersom han fortsatt nekter utlevering, skal betingelsene for utlevering prøves for dansk rett. Hvis Jahr derimot går med på å bli utlevert, kan dette skje innen kort tid.

— Det kan ta tid. Han har to ankemuligheter i dansk rett, men alt han gjør er å utsette prosessen, sier Abrahamsen.

Gruppen som etterforsker drapet på Benjamin Hermansen har tatt fri denne helgen. Ingen av de andre siktede vil bli avhørt om saken. Det skal heller ikke gjøres nye vitneavhør.

— Vi har gjort mye. Nå har vi tatt oss fri i helgen, sier Abrahamsen.

Jo Erling Jahr fikk forkynt avgjørelsen fra det danske Justisdepartementet torsdag i Væstre fengsel i København der han sitter fengslet. Jahr har fått tre dager på seg til å komme med en uttalelse.

— Jeg har ingen kommentar verken til avgjørelsen eller i forhold til om Jahr vil motsette seg utlevering til Norge, sier Jahrs danske advokat Mikael Bernhoff til VG Nett.

NTB