Flyplassledelsen må innen fire uker rette på situasjonen.

Administrasjonen ved OSL mottok onsdag et brev fra Arbeidstilsynet der det går klart fram at tilsynet setter foten ned for tolvtimersvakter. Vedtaket fra Arbeidstilsynet rammer alle de 240 ansatte som er organisert i Norsk Tjenestemannslag ved OSL.

Innen fire uker må OSL anke vedtaket eller legge om driften. I verste fall kan vedtaket innebære at det blir kanselleringer, forsinkelser, lange køer og stengt flyplass i perioder, skriver Dagbladet.

Onsdag kveld var administrasjonen i gang med å få oversikt over hvor mange vikarer som eventuelt må skaffes for at flyplassen ikke skal bli lammet.

– Vi vet ikke hvor mange nyansettelser dette vil føre med seg. Men fire uker er ganske kort tid, så vi vil være sårbare. Ut over det ønsker jeg ikke å spekulere i konsekvensene av dette, sier OSLs pressetalskvinne Sofie Bruun.

Vedtaket rammer bakketjenestene, driftskoordinatorene i terminalen, passasjerservice, driftssentralen og de som driver med flysikkerhet.

Forbundssekretær Lise Olsen i Norsk Tjenestemannslag forutsetter at OSL forholder seg til vedtaket.

Bruun opplyser at OSL torsdag skal se på konsekvensene, og vurdere om vedtaket skal ankes.

– Vi har hatt dispensasjon til å bruke denne skiftordningen i flere år, så vi stiller oss ganske uforstående til hvorfor Arbeidstilsynet nå har valgt å si nei til å fortsette praksisen, sier hun.