Mattilsynetopplyser at det har blitt funnet creme fraiche-krydder i potetchips i Sørlandschips typen «Sabla stor pose» 300g pose, merket «Best før 03.mars 2013», «Lotnr 121004», og at de må trekkes tilbake fra markedet.

-Det er en mistanke om at det kan ha skjedd et teknisk uhell, som har ført til at det har kommet protein fra melk i krydderblandingen, sier førsteinspektrør i Mattilsynets distriktskontor i Vest-Agder, Marit Støle-Hansen til Fædrelandsvennen.

Hun understreker at det kun er en mistanke, men at de har valgt å kalle tilbake varene for å være helt sikker. Førsteinspektøren forteller at alle varene som er distribuert uttil butikkene er kalt tilbake, men sier at de velger å gå ut med en pressemelding i tilfelle noen har de aktuelle posene hjemme i skapet.

Påmatportalen.no anmodes folk som har poser fra det aktuelle varepartiet åkaste posene eller levere dem tilbake i butikken. Videre skriver de at melkepulver er definert som et allergen og kan derfor medføre allergiskereaksjoner for forbrukere som er allergiske mot melk.

Chipsposene er distribuert og solgt over hele landet, til butikker i ICA— og Norgesgruppen. Totalt er det snakk om 8425 poser.