I går skrev BT om at 55-åringen var mistenkt for et seksuelt overgrep mot en syv år gammel gutt på Sotra i 1999. 55-åringen satt den gang et døgn i varetekt på politihuset i Bergen, tilsynelatende uanfektet av det som hadde skjedd.

— Nei, det aner jeg ikke

— Du vet vel hvorfor du er her, skal politifolk som fulgte ham til arresten ha spurt den gangen.

— Nei, det aner jeg ikke, skal ha vært det rolige svaret.

Samtidig som mannen ble pågrepet, ransaket politiet både boligen hans og arbeidsplassen hans i Møllendalsveien.

På arbeidsplassen beslagla politifolkene en pose med klær, som de fattet interesse til. Posen lå på et utilgjengelig sted, noe som i etterforskningsrapporten ble betegnet som mistenkelig.

Fikk beslaget tilbake

Etterforskerne tok med seg tøyet med tanke på at de sto overfor en sedelighetsforbryter som kunne ha brukt en bestemt uniformering på flere steder.

Etterforskningen kokte som kjent ut i ingenting, og da politiet hadde gjort de nødvendige etterforskningsskritt, og ikke lengre hadde grunnlag for å beholde beslagene, fikk 55-åringen tøy og annet beslag tilbake.

Kripos-interesse

BT er kjent med at etterforskere i Lommemann-saken i ettertid har vist stor interesse for nettopp denne tøybagen.

Spørsmålet for etterforskerne er om de lokale politifolkene på Sotra rett og slett kan ha hatt en av lommemannens uniformeringer i hendene, uten å vite hva de hadde.

Tøyet ble aldri gjennomsøkt grundig eller fotografert. Det har derfor ikke vært mulig å gi detaljerte svar på om buksene som ble brukt, var med hull i lommene.

— Vi visste ikke den gang at vi sto overfor en serieforbryter. Lommemannen var ikke et begrep man kjente til. Det kan ha vært årsaken til at man ikke gikk enda grundigere gjennom tøyet, sier en etterforsker.