Letingen i Taumevatn-området etter den antatt omkomne fjerde skigåeren blie avsluttet ved 18-tiden fredag, uten resultat. Den ble tatt opp igjen i morges. Ved 11.30-tiden lørdag, etter flere timers leting, var det ikke gjort noe funn.

Om lag 40 frivillige deltar i leteaksjonen.

— Det er to muligheter. Enten ligger han under snøen i området vi fredag undersøkte grundig, eller så har han kommet seg sørover med vinden og ut av området, sier Sirdal-lensmann Egil Netland til Stavanger Aftenblad.

Desperasjon?

De tre omkomne som er funnet og hentet ut fra området ble alle funnet under én kilometer fra Taumevatnhytta der de la ut fra søndag. De nådde aldri fram til turistforeningens hytte Heibergtunet som var målet for de fire, eller Storevatn-hytten ikke langt unna. To av de omkomne ble funnet bare 150 meter fra hverandre, begge cirka 450 meter fra der den første omkomne ble oppdaget.

Politiet tror den omkomne som er fremdeles ikke er funnet ligger under snøen, men én teori er at eldstemann i turfølget i desperasjon i det svært dårlige kan ha forlatt de andre, og gått med vinden for å søke hjelp.

Alle hytter han i teorien kan ha klart å ta seg inn i skal være undersøkt, uten resultat.

Nytt søk

30 snøscooterpatruljer fra politiet, Øvre Sirdal letegruppe, Statskog, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Rovernes beredskapsgruppe lette sammen med flere hundepatruljer fra politiet fredag etter den savnede.

Politihelikopteret fra Oslo gjorde to søk i området fra lufta.

Søket blir gjenopptatt ved 9-tiden lørdag morgen, da med færre snøscooterpatruljer.

— Vi setter sammen fire søkelag som med stenger undersøker snøskavler og -formasjoner der den omkomne kan ligge. Vi gjorde fredag et såpass grundig overflatesøk i området at vi ser oå dette som veien videre, sier lensmann Netland videre til Aftenbladet.

Egil Torpe i Sandnes Røde Kors Hjelpekorps tror den omkomne kan ligge under store mengder snø.

— Har han gått i en leside, kan det ligge to meter snø foran ham, sier Torpe som koordinerer Røde Kors sin innsats i den store leteaksjonen i Øvre Sirdal.

Godt vær

Ifølge NTB var det ikke gjort noe funn lørdag ved 13-tiden. Totalt 44 deltar i letingen lørdag, opplyser politiet.

— Vi leter i det samme området, men noe mer grundig. Været er godt og det burde være gode muligheter for funn i dag, sier operasjonsleder Kjell Arne Slethei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet i Rogaland har gjennom Kripos kontakt med politiet i Tyskland, hvor de antar noen av de omkomne er fra. Fredag kveld hadde ennå ingen meldt de fire personene savnet.

Politiet mener å vite identiteten til de fire, to kvinner og to menn, men de har ikke hatt noen kontakt med pårørende.

De tre som er funnet døde, ble funnet et stykke fra hverandre, innenfor en radius på et par hundre meter. De var rundt en kilometer unna en hytte ved Taumevatn, som de trolig forlot søndag.