JON EVEN ANDERSEN, NTBOslo

Lagmannsretten bestemte fredag at de tre løslatte nynazistene skulle varetektsfengsles. Forsvarerne vurderer å påkjære til Høyesterett. Forsvarerne til de tre Petter Gundersen (21), Erik Lauritsen (20) og en 17 år gammel jente fra Kristiansand reagerer skarpt på at politiet fredag fikk medhold i sitt kjæremål. Advokat Harald Johannessen, som forsvarer den 17 år gamle jenta, beskriver kjennelsen som "politisk".

Under etterforskningen er det kommet fram opplysninger om at det skal ha vært kontakt mellom nynazistene og Benjamin Hermansen dagen før drapet, og at det var avtalt et møte fredag klokken 23. Det er i så fall bare 40 minutter før Hermansen ble drept. Dette et av sporene politiet jobber ut fra, blant annet ved å sjekke mobilsamtaler og internett.

Det er også på det rene at det er observert to biler ved åstedet, noe som kan bety at politiet er på jakt etter flere personer fra det nynazistiske miljøet.Abrahamsen sier også at det foreløpig ikke er aktuelt å sende norske etterforskere til København for å avhøre Joe Erling Jahr (19) som fredag ble varetektsfengslet i København for 13 dager.