I dag er det ikke lov å bruke andre flagg en det norske på stangen utenfor statens og kommunens bygninger.

Men Arbeiderpartiet vil det annerledes. Et forslag i Stortinget får støtte fra justisminister Anders Anundsen (Frp).

Han skriver i et brev til komiteen at lovens forbud mot andre flagg enn det norske, ikke bør gjelde for idrettsarrangement.

Begynte i Drammen

Det er verken Brannsupportere eller ivrige lokalpolitikere i Bergen som står bak kravet om å få Brannflagget til topps rundt på byens offentlige stenger. Det handler faktisk ikke om Brann i det hele tatt, men om Strømsgodset.

På sommeren i fjor lå det an til at drammenserne kunne gå mot seriegull. Da ville Arbeiderpartiets politikere i byen pryde bybroen med Godsets flagg. Men ordførerpartiet Høyre sa nei, de viste til flaggloven av 1933.

Det samme gjorde daværende justisminister Grete Faremo (Ap) da spørsmålet kom opp i Stortinget på forsommeren. Hun avviste forslaget med henvisning til den 80 år gamle flaggloven.

Ap flagger

Ute av regjeringskontoene er det nå Arbeiderpartiet som kjører saken politisk. Tre representanter fra Buskerud, med tungvekteren Martin Kolberg i spisen, har lagt frem et lovforslag der de åpner for at offentlige flaggstenger kan prydes med flagg fra idrettslag og andre ideelle organisasjoner, ved spesielle anledninger.

Bybroen i Drammen nevnes ikke i lovforslaget, da ville det neppe blitt vedtatt. Derfor har Ap gjort saken generell, til å gjelde alle landets offentlig eide flaggstenger.

Aps saksordfører Jan Bøhler har frist til begynnelse av februar med å skaffe flertall i Stortingets kommunal og forvaltningskomité. Da kan lovendringen tre i kraft til 2014-sesongen.

Hva synes du om forslaget? Si din mening.