Mange har også ønsket å kjøpe billige flybilletter helt ned i 290 kroner på Internett.

I formiddagen var pågangen så stor at Internettforbindelsen til Norwegians kundesenter i Tromsø brøt sammen. Klokken 11 i formiddag lå nettforbindelsen til Norwegian fortsatt nede. I morgentimene i dag startet Norwegian å selge billetter til sine fire nye lavprisruter fra Oslo til henholdsvis Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Lange køer

— Vi har ennå ingen oversikt over hvor mange billetter vi har solgt. Men telefonene gløder, og utover formiddagstimene stod det til enhver tid ca. 100 telefoner i kø. Nå har vi fått økt telefonkapasiteten, og ventetiden for å få kontakt med kundesenteret er nede i 13 minutter, sier informasjonssjef Jonette Øyen i Norwegian til bt.no.

Hun sier at selskapet også jobber på spreng med å få forbindelsen på Internett opp igjen.

— Det er også fullt mulig å kjøpe billetter gjennom ordinære reisebyråer, legger Øyen til.

290 kroners billetter

Norwegian kjører i dag helsides annonser i landets største aviser med introduksjonspris helt ned i 290 kroner for flyreiser i hele september. Men det er bare et begrenset antall flybilletter som selges til denne prisen. De ordinære flybillettene mellom Bergen og Oslo varierer fra 390 til 990 kroner en vei.

Leveransen av to selskapets seks fly er blitt forsinket. Det fører til at Norwegian må redusere sitt ruteprogram mellom Bergen og Oslo den første uken. Mens man skulle ha gjennomført seks avganger daglig, blir det kun tre avganger mandag 2. september og fem daglige avganger resten av uken.