— Uten hjelm hadde jeg vært død eller i rullestol, sier rytteren fra Mandal, som mirakuløst kom seg unna episoden med livet i behold.

— Jeg fikk en kraftig hjernerystelse, mange blåmerker og vondt i kneet. Men jeg slapp billig unna, sier Kamilla Pettersen til Fædrelandsvennen .

Jaget av hunder

Det var under en ridetur 12 november uhellet var ute. Pettersen hadde akkurat avsluttet en treningstur og bestemte seg for å la hesten ri fritt på et jorde i Bygland - der mandalsjenten går på ridelinje på den videregående skolen.

— Hesten ble jaget opp av noen hunder og satte fart mot noen trær. Jeg ble kastet av og hesten ramlet oppå meg. Det som skjedde etter det husker jeg ikke så mye av, sier Pettersen, som hadde med seg klassekamerat Lars Erik Håland

Han hadde med seg kamera og klarte utrolig nok å fange det dramatiske øyeblikket der den 500 kilo tunge islandshesten lander oppå den 18-år gamle jenta – som er klar på at hun ble reddet av hjelmen.

— Det var hodet som ble hardest rammet, sier Pettersen, som egentlig hadde tenkt å la hjelmen ligge igjen i stallen.

Skrubbsår - De jeg red med overtalte meg til å bruke hjelm. Jeg har mye å takke dem for. Etter dette skal jeg alltid bruke hjelm. Det bør alle andre gjøre også, man vet aldri hva som kan skje, sier jenta som skal konkurrere i gangart med islandshesten på nyåret.

Etter ulykken ble hun kjørt til legevakten i Mandal der det ble konstatert kraftig hjernerystelse. Hun har fortsatt vondt i hodet og skal til videre utredning denne uken.

Hesten pådro seg kun skrubbsår i fallet.

— Jeg ble veldig skremt, men er på hesteryggen igjen nå. Forholdet mellom meg og Viggó har aldri vært bedre enn det er nå, forklarer Pettersen.