Den 16 år gamle gutten inntok vitneboksen i Oslo byrett fredag formiddag. Han fortalte at han hadde kjent Benjamin siden de gikk i fjerde klasse på skolen. De spilte fotball sammen og var stort sett sammen i fritiden.

26. januar skulle de to møtes sent på kvelden, ettersom de ikke hadde sett hverandre tidligere på dagen. Mens de sto ved Spar-butikken på Åsbråten i Oslo, kom en bil kjørende forbi.

–Vi så at det satt en skallet fyr foran og to stykker bak. Benjamin snudde seg til meg og sa "tenker du det samme som meg?". Jeg svarte "ja – nynazister", forklarte Benjamin Hermansens bestevenn i vitneboksen.

Så fortalte han videre om det som skjedde da de to løp av gårde:

–Jeg så at sjåføren i bilen hadde fått tak i ham, men Benjamin kom seg løs og løp videre. Da jeg snudde meg igjen, hadde både sjåføren og en av passasjerene fra bilen fått tak i ham. Benjamin kom seg løs igjen. Han prøvde å hoppe over gjerdet, sa vitnet.

Han fortalte videre at Benjamin ikke klarte å hoppe ordentlig over gjerdet, men landet på magen.

–Da løper passasjeren fra bilen bort til ham. Han setter seg på ham og hogger kniven i ham, fortalte gutten.

Alle de tre tiltalte i retten har vært enige om at det var Joe Erling Jahr som var passasjer i bilen, og Ole Nicolai Kvisler som var sjåfør, mens Veronica Andreassen satt i bilen hele tiden.