13. februar gir Håvard Melnæs ut boken «En vanlig dag på jobben» som omtaler det indre livet i ukebladet. Boken skal blant annet røpe ukebladets metoder i jakten på godt kjendisstoff. Tidligere har det blant annet kommet fram at ukebladet betaler folk i kredittkortselskaper for å få tak i informasjon om kongelige og kjendiser.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Se og Hør-ledelsen ha gått systematisk til verks for å skape mest mulig trøbbel i forbindelse med utgivelsen. Avisen har blant annet fått tilgang til en intern e-post fra Odd J. Nelvik, der Melnæs omtales som Quisling.

Ledergruppen i ukebladet skal ha møttes jevnlig siden i fjor vinter for å legge opp strategier i forbindelse med bokutgivelsen. Se og Hør skal ha koblet inn advokatfirmaet Grette samt PR-rådgiverne Lasse Gimnes og Øyvind Skogrand, i tillegg Burson-Marsteller-sjef Rune Mørck Wergeland.

— Hadde Se og Hør hatt god samvittighet, så hadde de neppe trengt så mange advokater og PR-rådgivere, sier Melnæs’ utgiver Erling Kagge til DN.

Avisen skriver også at bransjebladet Journalisten er blitt tipset om at Melnæs skal ha begått innbrudd hos Se og Hør og stjålet forretningshemmeligheter. Verken innbruddet eller tyveriet ble noen gang anmeldt.

— Jeg var forberedt på at det skulle bli ille, men det overrasker meg at Se og Hør sprer usannheter om meg. Jeg har aldri stjålet noe fra Se og Hør og har aldri gjort noe innbrudd, sier Melnæs til DN.

AVSLØRES: Odd J. Nelvik og resten av ledergruppen i Se og Hør møtes jevnlig for å legge opp strategier i forbindelse med Håvard Melnæs' avsløringer.