Studentene i Trondheim har nå fått en drøss med seksbente samboere. Kakerlakker stortrives blant hybelkaniner og grandiosarester, skriver studentavisen Under Dusken i dag.

Innerst i støvsugerposen

— Kakerlakkene legger seg godt til innerst i støvsugerposen, og så kravler de ut igjen når nestemann bruker støvsugeren, forteller Unni Gjerstad, renholdsleder ved SiT Bolig til studentavisen.

Fruktbare innvandrere

— Så vidt meg bekjent finnes det bare én vill kakerlakk i Norge, og den trives best i skogen. Hvor kommer disse huskakkerlakkene fra? - Mange reiser til utlandet, og tar med seg en ufrivillig blindpassasjer. Det er nok med bare en kakerlakk. De formerer seg veldig hurtig. Når vi finner dem finner vi dem i tusentall, kan Gjerstad opplyse.

De siste to årene har det vært fire alvorlige invasjoner i studenthjemmene i Trondheim. Krypene er helt ufarlige, men det blir veldig mange av dem. Og de er grusomt ekle!

Ekle,krypende kryp

Fleskebiller, melbiller og sølvkre er også en stor plage i trønderske studenthjem. Disse gjemmer seg gjerne i skap og oppe ved listverket.

Sølvkre trives best på fuktige og mørke steder. Du finner dem gjerne på badet eller under kjøkkenbenken. De liker best sukker og stivelse.

Spesielt fleskebillen trenger ikke store støvbiten eller mye søppel for å trives. Et rent hjem er derimot som en ørken å regne for billene.

Vil henge opp bilder

På studenthjemmene vurderer de å henge opp bilder av dyrene, så de kan bli gjenkjent.

Ser du en kakerlakk på rommet ditt kan du godt tråkke på den, men regn med at den har 1000 - 2000 kamerater i nærheten, skriver Under Dusken.

TYSK INNVANDRER: Her er den mest problematiske arten av kakerlakker funnet i Norge, den tyske, som formerer seg raskt. Denne krabaten ble funnet i en leilighet i Bærum.