Containeren kom fra Peru i begynnelsen av februar, og skulle til en større norsk kaffeimportør.

Ifølge fraktpapirene skulle den 25 fot lange containeren inneholde 19 tonn kaffe. Men innimellom sekkene med kaffe lå det fem store bager med kokain. De fem bagene hadde en totalvekt på 325 kilo, noe som gir en gateverdi på rundt 200 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Det var tollere i Tyskland som avdekket den verdifulle lasten innimellom kaffesekkene. Beslaget er det største i Tyskland på fem år, og dobbelt så stort som det største norske beslaget noensinne.

Norske tollmyndigheter er koblet inn i etterforskningen, men hittil har man ikke funnet ut hvem som skulle motta kokainlasten.

– Vi fikk melding fra Tyskland om saken, og ble bedt om å sjekke adressaten til kaffen. Den norske kaffeimportøren er nå sjekket ut av saken, opplyser underdirektør Geir Høiseth i Tolldirektoratet.

Han opplyser at det er tilfeldig hvor kokainforsendelsene dukker opp i Europa. Europeiske tollmyndigheter har i lang tid fulgt nøye med på bevegelsene til søramerikanske skip.

– Letingen går på risikoanalyse. Fartøy fra Sør-Amerika er en indikasjon på at det kan være kokain om bord, sier Høiseth.