– Det er utrolig positivt av Venstre er med og sikrer flertall for en felles ekteskapslov, adopsjon og assistert befruktning. Det vil bety at vi får slutt på forskjellsbehandlingen i lovverket, sier leder i LLH, Jon Reidar Øyan, til NTB.

LLH-medlemmene var svært spent på resultatet av møtet i Venstres stortingsgruppe onsdag, hvor partiet skulle diskutere lesbiskes rett til assistert befruktning. Et stort flertall i gruppen støtter dette, og da brøt jubelen løs i LLH.

– Hos oss er det nå en helt utrolig stemning, på grensen til euforisk. Det er utrolig deilig! Vi har jobbet lenge med dette, og nå ser det ut til å gå igjennom i Stortinget, sier Øyan.

At Venstre vil støtte en felles ekteskapslov og homofiles rett til å adoptere er allerede klart, men stortingsgruppa har ennå ikke noe vedtak på retten til assistert befruktning. LLH har derfor fortsatt champagnen på kjøling.

– Jeg tror dette er veldig nært forestående. Vi er optimister, men vi spretter ikke champagnen før det er vedtatt i Stortinget, sier Øyan.