• Meklingen er på oppløpssiden. Det er stor aktivitet her, men det er for tidlig å si noe om resultatet, sa meklingsmann Geir Engebretsen ved 21-tiden tirsdag.

— Det er ordentlig trøkk her. Spørsmålet er om vi klarer å ro det hele i land, sa meklingsmannen som hadde satt partene i arbeid rundt om på kontorene hos Riksmeklingsmannen i Grensen i Oslo.

Hvis ikke meklingsmannen klarer å finne fram til løsninger som journalister og avisutgivere kan godta, vil i alt 3.343 medlemmer av Norsk Journalistlag være i streik onsdag morgen. Det betyr at de fleste større aviser ikke kommer ut.

— Forhåpentlig sitter vi ikke her i morgen, sa Engebretsen. Han så ikke bort fra at det kan bli mekling på overtid.

Fristen for meklingen mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) går ut ved midnatt tirsdag.

Engebretsen opplyste at det var prinsipiell uenighet mellom partene på spørsmål som gjelder opphavsrett og utvidet ferie.

— Og det dreier seg naturligvis også om penger, men erfaringsmessig er det lettest å bli enig om pengene, sa han.

NJs nestleder Ann-Magrit Austenå vil ikke svare på spørsmål om hva som skjer i meklingen og viser til en avtale om at bare meklingsmannen skal kommentere dette.

Men det er i hvert fall klart at siden meklingen startet mandag, har partene både jobbet i grupper og sittet hver for seg.

NJs generalsekretær Trond Idås karakteriserte tidligere på dagen oppgjøret som ett av de vanskeligste NJ har forhandlet noensinne.

Journalistene krever en femte ferieuke for alle sammen med et generelt tillegg på 5.500 kroner. Videre vil journalistene ha en justering av minstelønnssatsene.

Kravene utgjør for en journalist med ti års ansiennitet i alt 9.256 kroner og kr. 11.722,- for en med 30 års ansiennitet.

(NTB)