• Det ristet i hele huset og klirret i glass, forteller en kvinne i Sør-Rogaland, bare en uke etter forrige skjelv på Vestlandet.

Aftenbladet.no melder at en rekke lesere har ringt og fortalt om kraftige rystelser i Rogaland og Vest-Agder i formiddag.

For bare en uke siden ble nordlige deler av Vestlandet rammet av jordskjelv.

Vannet skvalpet rundt meg, fortalte en bt.no-leser i Lærdal den gang. Hun lå i badekaret da jordskjelvet brøt løs.

– Det er en ganske moderat styrke, vi har slike skjelv et par ganger i året, forteller Kuvvet Atakan ved Institutt for Geovitenskap ved Universitetet i Bergen til aftenbladet.no.

Skjelvet målte 3,8 på Richters skala. Jordskjelvet som rystet Vestlandet for en uke siden målte 4 på skalaen.

Det er uvanlig at to såpass store skjelv skjer med en ukes mellomrom her i landet, men skjelvene har ingenting med hverandre å gjøre.

– Nei, de oppsto for langt fra hverandre, både geografisk og i tid, sier seismolog Svein Mykkeltveit ved forskningsinstituttet NORSAR til NTB.

Skjelvet gikk omtrent 52 kilometer sørvest for Farsund ute i Nordsjøen på omkring 10 meters dyp, ifølge jordskjelv.no. I dette området forekommer det fra tid til annen jordskjelv.

Nøyaktig tidspunkt for skjelvet var 11.28.

— Det varte bare to sekunder, men det ristet kraftig en stund. Klokka var rundt halv tolv. Hele huset ristet, forteller Ernest Tønnesson til dagbladet.no. Han bor på Borhaug like ved Lista fyr.

— Jeg kan definitivt bekrefte at det har vært et jordskjelv. Hele Rogaland og Agder har følt dette. Foreløpig er det for tidlig å si nøyaktig hvor episentret har vært og hvor kraftig skjelvet var, sier forsker Hilmar Bungum ved forskningsinstituttet NORSAR til VG Nett.

Også politiet i Rogaland har fått noen telefoner om rystelsene, men det er foreløpig ikke meldt om skader verken på personer eller gjenstander.