Det er TV 2 som melder dette.

Møtet startet klokka 14, men valgkomiteens sammensetning var ikke første sak på møtekartet.

Det var egentlig ganske sikkert før møtet at Valla ikke blir komitéleder. Spenningen knyttet seg mest til hvem lederen blir, om vedkommende kommer fra fagbevegelsen eller ikke. Siden 1945 har fagbevegelsen hatt lederen av valgkomiteen, men det har ikke alltid vært LO-lederen.

Det ble en kaotisk ankomst for LO-leder Gerd-Liv Valla da hun kom til sentralstyremøtet på Sørmarka mandag ettermiddag. Hun nærmest ble overfalt av fotografer og journalister.

Noen kommentarer til møtet hadde hun ikke. Ordknapp var hun også om granskningen som LO-sekretariatet vedtok tidligere på dagen, men hun sa at hun så fram til granskningen.

Valla ankom et par minutter før møtet tett fulgt av sine livvakter. Livvakter hadde også statsminister og partileder Jens Stoltenberg. Heller ikke han hadde stort å si.

— Først få vi ha møte, så får vi ta det da, sa han.

Sentralstyret skal avgi innstilling til landsstyret om valgkomité. Landsstyret velger deretter valgkomiteen som skal innstille medlemmer til sentralstyret og landsstyret overfor landsmøtet i april. Landsmøtet skal blant annet velge ny nestleder etter Hill-Marta Solberg.