– Vi ser alt fra grov løgn til slurv og «pen pynting», sier daglig leder i Meditor Search, Robert Leite. De er etter sigende landets eneste selskap for verifisering av CV-er og jobbsøkere. De melder om feil eller avvik i omtrent hver fjerde CV de undersøker.

Les også: Setter ny jukserekord

For eksempel:

  • Jobbsøkere tetter hull i CV-en. Mange er redde for å avsløre arbeidsløse perioder. Det «løser» de ved å forlenge arbeidsforhold.
  • Lyver på seg større ansvar enn de faktisk har hatt i tidligere jobber.
  • Utenlandske titler/grader som er feil oversatt. «Professor» høres penere ut enn «lærer»...
  • En mann kalte seg sivilingeniør. I virkeligheten var han ikke ferdig med utdannelsen.
  • Lyger på seg eierskap eller jobb i foretak som aldri har eksistert. Eller unnlater å fortelle om virksomhet de driver på si.
  • Oppgir å ha vært ansatt i f.eks. StatoilHydro, mens man egentlig var utleid fra vikarbyrå.
  • Unnlater å oppgi at man har jobbet i vikar— eller deltidsstilling.

– Mye av dette kan arbeidsgivere lett avsløre selv. Men mange vet ikke helt hva som er lov å sjekke rundt arbeidssøkere, og hvordan man gjør det, sier Leite.

Les også: Anmeldt for utdanningsfusk

«Ståldører og pappvegger»

Sist uke skrev BT om en kvinne i 20-årene som fikk jobb med vitnemål fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Hun hadde aldri gått der.

– Dette har vi i lang tid prøvd å advare arbeidsgivere mot. Poenget er å ha kontroll på dem man ansetter, sier Arne Røed Simonsen, konstituert daglig leder i Næringslivets sikkerhetsråd (NSR).

Den falske NHH-studinen ble avslørt. Simonsen mener likevel at det slurves over en lav sko ved rekruttering og ansettelser.

Og han har god ryggdekning for påstanden: I en undersøkelse som NSR var med på å lage i 2007, ble 2500 private og offentlige virksomheter spurt om sin kontroll av jobbkandidater (se grafikk). Simonsen synes resultatet var nedslående.

– Det arbeidsgivere er absolutt flinkest til, er å sjekke referanser. Men hvilken kontroll er det egentlig i det å ringe en person som søkeren ber deg ringe?

NSR-lederen ber norske arbeidsgivere skjerpe seg.

– Ytre sikkerhet er ikke nok. Billedlig talt har mange norske virksomheter ståldører med hengelås på utsiden, men pappvegger inni. De vet rett og slett ikke hvem de gir nøkler, koder, IT-tilgang og betrodde oppgaver til.

– Hvorfor er ikke arbeidsgivere mer påpasselige?

– Noe er ren naivitet. I tillegg tror nok mange at sjekking av søkere er vanskelig og ressurskrevende. Selv om det i mange tilfeller bare er snakk om å ta en telefon eller to, sier Simonsen.

Les også: Foreslår fargekoder for ansettelser

– Totalt uakseptabelt

– Å lyge i CV-en er totalt uakseptabelt, sier Paal Anker-Nilssen, 26 år og student ved Norges Handelshøyskole.

Han kan forstå at noen fristes til å pynte på sannheten.

– Det er selvfølgelig trist om du ikke har rett bakgrunn eller gode nok karakterer til å få drømmestillingen. Men å lyge seg til det? Nei, ærlighet varer lengst.

Snart skal han selv friste fremtidige arbeidsgivere med en CV som sier «velg meg!».

I tillegg til karakterer og jobberfaring, vil Anker-Nilssen blant annet oppgi at han snakker flytende fransk – fordi han mener at han gjør nettopp det. Når han oppgir spansk i CV-en, skriver han «på samtalenivå». Flinkere er han ikke.

– Balansegangen er å fronte det jeg kan og har gjort, men uten å strekke det for langt. Juks blir oppdaget før eller siden, mener NHH-studenten.

MYE FEIL: Robert Leite i Meditor driver etter eget sigende landets eneste selskap som kun driver med verifisering av jobbsøkere og CV-er. Han finner feil på hver fjerde CV.
Siv Dolmen
STORE KRAV: – Du skal helst gjøre suksess og tjene gode penger. Sånn sett kan jeg forstå at noen lar seg friste til å pynte litt på sannheten, sier Paal Anker-Nilssen (26). NHH-studenten vil også blende sine fremtidige arbeidsgivere. Men han vil gjøre det på ærlig vis.
Paul S. Amundsen