Verst er det i bransjer som reklame, mote, media og reiseliv. Det kommer fram i en ny doktorgradsavhandling ført i pennen av universitetslektor Hildegunn Sagvaag ved Universitetet i Stavanger.

Arbeidslivets kompetansesenter for rus— og avhengighetsproblematikk, Akan, frykter at alkoholen bare vil flyte friere i årene som kommer-

— Om ikke drikkepresset i arbeidslivet øker, vil i alle fall forbruket øke. Det blir stadig flere kick-off-fester, feiring av resultater og generelt mer servering av alkohol der arbeidslivet betaler, konstaterer seniorrådgiver Kjell Maalø overfor Vårt Land.

Å være avholdsmenneske i norsk arbeidsliv er ikke lett, fortsetter han.

— Folk må lyve på seg at de ikke tåler alkohol, har sukkersyke eller magesår. Å ta med bilen, selv om det er unødvendig, er også en klassiker, sier Maalø.

JOBBDRIKKING: Høyt konsum av alkohol er vanlig i julebordsesongen, men i mange bransjer er alkohol nærmest en del av hverdagen.TEGNING: MARVIN HALLERAKER