Politiet har hevet noen av sperringene på Aksla, slik at det nå er mulig å kjøre helt frem til utkikkspunktet ved Fjellstua, like ovenfor sentrum.

Rett nedenfor veien ble Anja Weløy Aarseth funnet drept ved 13-tiden lørdag.

Kripos inne

To åstedsgranskere fra Kripos gikk ved 16.30-tiden inn til stedet der 21-åringen ble funnet. Samtidig kom flere studenter og la ned blomster ved politisperringene, slik de også har gjort på Høgskolen.

På Fjellstua, om lag 300 meter unna, er innehaver Helge Jan Farstad helt alene i restaurantlokalet.— Det har vært veldig få folk her i dag. Jeg er litt spent på hvordan dette skal gå. Jeg håper folk begynner å ta i bruk fjellet igjen, sier han.

Onsdag i forrige uke, da Aarseth forsvant, stengte Fjellstua klokken 18. Ingen av dem som var på jobb merket noe unormalt. Politiet tror Aarseth la ut på joggeturen mellom klokken 19.00 og 19.40.

- Har fått bilder

— Politiet har vært her og spurt om jeg har oversikt over gjestene. Det har jeg selvfølgelig ikke. De har fått bildene fra overvåkingskameraet, men det dekker bare partiet ved inngangsdøren, sier han.

For de ansatte har drapet vært en stor belastning, sier Farstad.

— Dette er slikt man ser på tv og leser om i avisene. At det skjer like utenfor døren, er helt uvirkelig.

Farstad sier det er vanskelig å anslå hvor mange joggere og turgåere som var på Aksla onsdag ettermiddag. Politiet arbeider med å skaffe seg oversikt over alle som var i området, og har begynt arbeidet med å samle inn DNA-prøver fra alle menn.

— Nå håper jeg bare saken blir oppklart, sier Farstad.