To 17 år gamle jenter og en 18 år gammel gutt, er nå siktet etter straffelovens paragraf 162, som er lovens voldtektsparagraf. Det skriver aftenposten.no.

De er i tillegg siktet for bruk av tvang og trusler, samt grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Både gutten og den ene jenten nekter straffskyld etter alle punktene i siktelsen. Den siste jenten, som er den hovedsiktede i saken, nekter konsekvent straffskyld for punktet som går på voldtekt.

Skamklipt

Mishandlingen av den 15 år gamle jenten skal ha funnet sted i en leilighet i Larvik natt til lørdag 16. september.

15-åringen skal ha blitt slått, sparket og skamklipt. Klærne hennes skal ha blitt klippet i stykker, og hun ble tvunget til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, ifølge siktelsen.

De tre ungdommene satt alle varetektsfengslet i rundt to uker etter at de ble pågrepet. Den ene jenta ble løslatt av tingretten. De to andre ble løslatt av lagmannsretten.

— Politiet ville helst holde alle tre i varetekt frem til hovedforhandling i saken, men fikk ikke medhold av retten, sier advokat Sile Stenvik som forsvarer18-åringen til aftenposten.no.

- Filmet overgrepet

Den ene 17 år gamle jenta som er siktet, skal ha filmet mens offeret ble avkledd og tvunget til å utføre seksuelle handlinger mot seg selv, ifølge siktelsen. Filmingen ble gjort med en mobiltelefon, og videoen skal så ha blitt videresendt til flere personer.

Bakgrunnen for mishandlingen skal ha vært en krangel om en mobiltelefon. Dette opplyser flere uavhengige kilder til Aftenposten.no.