Politiet i Nord-Trøndelag pågrep tre jenter på 17, 18 og 19 år etter voldsepisoden. To av dem har innrømmet å ha dratt 17-åringen ut av en bil og mishandlet henne. Den tredje jenta har fått status som vitne, melder NRK Trøndelag.

Politiet reagerer sterkt på den grove volden. Jenta ble slått, sparket og lugget. To av tre gutter i 17-20-årsalderen lot være å gripe inn før hun hadde blitt banket opp i nærmere 20 minutter. I avhør søndag kom det fram at en av guttene etter hvert sa at jentene måtte slutte å sparke. Politiet mener motivet for mishandlingen er sjalusi, og de tror også at overfallet var planlagt.

– Dette er skikkelig grov vold. At to av guttene som var der ikke tok affære synes jeg gjør saken verre, sier politiførstebetjent Jan Mortensen til adressa.no.

–17-åringen har kommet bra fra det, men dette kunne gått skikkelig ille. Politiet ser svært alvorlig på saken, sier Mortensen.

Den forslåtte jenta møtte selv opp på Steinkjer politistasjon klokken 2 natt til søndag og fortalte hva hun hadde blitt utsatt for.