Jentetrioen utgjør arbeidsutvalget i det nye sentralstyret som ble valgt under avslutningen av Natur og Ungdoms landsmøte i Brandbu søndag. Til tross for sin alder er det tre erfarne unge kvinner som nå overtar kommandoen i en av Norges største og mest aktive miljøorganisasjoner. Natur og Ungdom (NU) har 5.000 medlemmer i 100 lokallag over hele landet.

-Det blir en stor utfordring. Jeg går inn som leder i en tid der NU begynner å få bra gjennomslag for sine saker, sier Boassen til NTB.

Nye utfordringer I året som kommer vil NU få EU-saken på agendaen, og organisasjonen vil jobbe for å innføre oljefrie områder i Nordsjøen. Boassen vil også heise gasskraftsaken enda høyere enn organisasjonen har gjort i dag.

-Vi vil satse sterkt på gasskraftsaken. Vi skal få opp saken før valget slik at det blir umulig for Jens å gå inn for bygging av gasskraftverk, sier hun.

Elin Lerum Boasson overtar ledervervet etter Einar Håndlykken. Hun har vært aktiv i NU siden 1991 og har sittet i sentralstyret siden sommeren 1997. De to siste årene har hun nestleder i NU. Hun sitter også i styret til Fellesaksjonen mot gasskraftverk og i Norges Naturvernforbunds landsstyre og sentralstyre. Lerum Boasson har studert samfunnsgeografi og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Enstemmig 1. nestleder Ane Hansdatter Kismul fra Mosjøen har fem års fartstid i NU og jobber med miljøvern på heltid i Naturvernforbundets Barentshavskontor. Det siste året har hun vært 2. nestleder i NU.

2. nestleder Tine Larsen fra Kongsberg har sittet i sentralstyret siden sommeren 1999. Hun sitter i rådet til Nei til EU og i styret til Fellesaksjonen mot gasskraftverk.

I søndagens enstemmige valgrunde ble også disse valgt inn i sentralstyret: Maja Karin Cimmerbeck (22) fra Bodø, Tarjei Huse (23) fra Molde, Solveig Prestegard (22) fra Kvam, Erik Niklas Rosén (23) fra Bergen, Trude Myhre (22) fra Andebu, Lars Bæren (21) fra Nesodden, Anders Larsen (19) fra Sandefjord og Unni Berge (21) fra Bygstad.

Etter to år som leder i NU går Einar Håndlykken nå til styreverv i Nei til EU.

Elin Lerum Boasson (i midten) ble søndag valgt til ny leder i Natur og Ungdom. Ane Hansdatter Kismul (t.v.) og Tine Larsen er nye nestledere i miljøorganisasjonen. FOTO: Scanpix