Jenten ble avhørt av politiet søndag, og politiførstebetjent Geir Tøråsen ved Stovner politistasjon sier til VG Nett at 15-åringen har innrømmet de faktiske forhold.

15-åringen er siktet for knivstikkingen. En 19 år gammel gutt er siktet for medvirkning.

Politiet er fortsatt usikre på hva som forårsaket knivstikkingen. Stukket i magen 14-åringen skal ha blitt stukket med kniv i magen, og ble natt til søndag operert ved Ullevål sykehus. Tilstanden hennes var søndag formiddag stabil.

Både jenten og de to siktede ble søndag avhørt av politiet. Motivet for knivstikkingen er ikke kjent, men vitner skal ha forklart politiet at de to jentene kranglet.

— Vi har snakket med sju vitner til hendelsen, og er i ferd med å danne oss et bilde av det som skjedde, sier Tøråsen.

Stukket i magen Det var like før klokken 22.30 lørdag kveld at jenten ble knivstukket i et veikryss utenfor Grorud skole i Oslo. Etter stikkene skal hun ha krabbet flere hundre meter før hun segnet om, og ble liggende i grøftekanten.

Den 14 år gamle jenten var i følge med en venn og en venninne like før det fatale skjedde. I veikrysset skal hun ha blitt stående og prate med en del ungdommer som hadde samlet seg.

De to som jenten var sammen med begynte å gå videre. Umiddelbart etter dette skal den 15 år gamle jenten ha trukket kniv mot 14-åringen.

Fant kniven Hennes to venner skjønte hva som skjedde og fikk varslet politi og ambulanse.

Mens 14-åringen ble behandlet på sykehuset pågrep politiet de to som nå er siktet. Jenten er siktet for legemsbeskadigelse med kniv, mens gutten er siktet for medvirkning og etterfølgende bistand.

Ved 2.30-tiden natt til søndag var den mistenkte jenten ute sammen med politiet for å påvise området hvor hun kastet fra seg kniven og klærne hun hadde på seg tidligere på kvelden. Både kniven og en jakke ble funnet i en plastpose.NTB