– Dette er uhyre tungt for meg. Det bryter med de grunnleggende reglene for informantbehandling. Dette er den vanskeligste beslutningen jeg har tatt noensinne, sa Jensen da han onsdag igjen inntok vitneboksen i Oslo tingrett.

– Nesten nødrett

– Jeg sitter i et tungt dilemma. Jeg må forsvare meg mot alvorlige beskyldninger, samtidig må jeg verne om opplysninger som Cappelen ga meg fra 1993. Men det er vanskelig å komme utenom saker og navn, sa Jensen.

– Jeg kaller det nesten nødrett. For at jeg ikke skal slite altfor mye dette, må jeg gjøre det. Det medfører også at jeg legger litt ansvar over på Spesialenheten. Det gjelder hans liv videre, sa Jensen og siktet til Cappelen.

Revet bort

Det var en lang kø av tilskuere som ventet i sikkerhetskontrollen på tredje dag av rettssaken mot Eirik Jensen og hans medtiltalte Gjermund Cappelen.

Det er plass til om lag 200 tilskuere i salen, og om lag 70 billetter er lagt ut for ordinært publikum. Onsdag ble billettene revet vekk, får NTB opplyst.

Ved 8.30-tiden ventet en lang rekke tilskuere på å komme igjennom sikkerhetskontrollen.

Sikkerheten blir strengt ivaretatt under rettssaken. Både mandag og tirsdag ble tidligere straffedømte personer vist vekk fra rettssalen.