– Norge bruker mest av alle land i Europa for å motvirke effekten av finanskrisen. Land rundt oss bruker langt mindre, og der er ledigheten alt tre ganger så stor. Om nødvendig kommer vi med ytterligere tiltak i revidert budsjett, sa Stoltenberg da han møtte pressen mandag formiddag. Før det hadde han og et knippe statsråder hatt møte med toppsjefene i statlige etater som Jernbaneverket, Vegdirektoratet, NAV og Enova.

Hensikten med dette møtet var å oppdatere regjeringen om hvordan tiltakspenger som alt er bevilget, er kommet i arbeid. Til sammen har regjeringen, med Stortingets støtte, bevilget 45 milliarder kroner for å møte krisen.

Ifølge statsministeren er pengene kommet godt med, men verken han eller noen av de andre statsrådene kunne gi konkrete tall for hvor mange nye arbeidsplasser som er blitt resultatet til nå.

Jens Stoltenberg varslet at finanskrisen vil skape ytterligere ledighet i Norge ut gjennom dette året. I dag nærmer vi oss tre prosent, men alt den 10. mars kommer NAV med nye tall.

– Vårt mål er at Norge fortsatt skal ligge på bunn i ledighet i Europa, men skal vi klare det må vi være forberedt på å iverksette flere tiltak, sa statsministeren.

Neste runde kan altså være i midten av mai, da regjeringen tradisjonelt legger frem sitt forslag til revidert budsjett.

Håvard Bjelland