Stoltenberg topper lista for andre år på rad. I 2006 var han omtalt i 36.203 artikler og innslag i norske medier, ifølge en oversikt fra medieovervåkingsselskapet Retriever.

Utvalget for undersøkelsen er norske aviser, nyhetsbyråer, nettaviser og etermedier, og lista er tungt dominert av navn fra norsk og internasjonal politikk og sport.

Fikk fred

Kjell Magne Bondevik startet fredssenter etter at han gikk av som statsminister i 2005, og har siden i hvert fall fått mer fred fra mediene. Han falt fra 2. plass på lista i 2005 til 86. plass i 2006. 2.-plassen ble overtatt av USAs president George W. Bush, som klatret opp fra 3. plass. Den siste pallplassen i 2006 ble kapret av SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen, som var nummer seks året før.

Hareide og Rooney

Åtte de ti første på lista er politikere. Bare landslagssjef i fotball, Åge Hareide (6. plass), og Manchester United-stjernen Wayne Rooney (9. plass) har klart å presse seg inn i på topp 10. Seks av de ti første er statsråder: Stoltenberg, Halvorsen, Jonas Gahr Støre (4. plass), Bjarne Håkon Hanssen (5. plass), Trond Giske (7. plass) og Åslaug Haga (8. plass).

Israelsk hopp

Lederen av det største opposisjonspartiet på Stortinget, Frp-formann Siv Jensen, kom på 10. plass, et kjempesprang fra 76. plass året før.

Men det aller lengste hoppet tok Ehud Olmert, som overtok som israelsk statsminister etter at Ariel Sharon ble syk. Olmert fyker fra 1617. plass i 2005 til 31. plass i 2006. Kongen alene

24 av de 25 mest omtalte personene i norske medier i fjor driver enten med politikk eller med sport, i Norge eller utlandet. Den eneste utenom disse to kategoriene som har sneket seg inn på listen er kong Harald, som ligger på 20.plass. Kongen ble omtalt 11.148 ganger i fjor.

I VINDEN: Statsminister Jens Stoltenberg troner suverent på toppen av listen over de mest omtalte personene i 2006.
SOLUM, STIAN LYSBERG