Klokken var 03.30 natt til andre juledag da en 29 år gammel bilfører braste inn i eneboligen i Strandgata i Sandnes i stor fart. Bilen skrelte bort nesten hele husveggen før den stoppet et par meter bortenfor.

— Jeg våknet med planker og isolasjon over hele meg. I veggen var det et stort hull og jeg så rett ut, forteller Silje Christine Vikeså til Aftenbladet.no.

Lappet sammen på legevakten Seks timer etterpå forstår hun hvor heldig hun var. Litt vondt i ryggen og noen kutt i ansiktet, er eneste fysiske skade etter ulykken. Hun er glad sønnen Valentin sov i et annet rom, og at samboeren lå i etasjen over med omgangssyke.

— Jeg tror bare jeg har vært utrolig heldig og er glad jeg var alene i rommet, sier Vikeså.

Hun kan ikke huske at det smalt, slik samboeren kan. Kanskje var hun bevisstløs et øyeblikk?

— Jeg våknet og hørte Sven Erik som ropte. «Hva er det som har skjedd her?». Politiet kom løpende inn og fortalte alt.

Politiet rett bak En politipatrulje i Sandnes sentrum hadde oppdaget bilen til 29-åringen da den kjørte mot kjøreretningen i Julie Eges gate i Sandnes sentrum minutter i forveien. Patruljen ville snakke med sjåføren, men han stanset ikke. I stedet kjørte han i stor fart nordover Strandgata hvor han traff huset til Silje Christine Vikeså og Sven Erik Stensland.

— Da politiet forsto at vi hadde et barn i huset, hentet de Valentin ut med en gang. Vi ble plassert i politibilen, forteller Vikseså.

Etter noen timer til observasjon på legevakten i Sandnes, fikk familien dra hjem til hennes mor. Huset de har brukt år på å pusse opp i Strandgata, er ubeboelig.