I fjor jaktet Madsen og pappfiguren på den ekte Obama i 15 dager uten å lykkes. Nå har bergenseren tatt med seg papp-obamaen til Oslo for å gjøre et nytt forsøk.

Allerede da han gikk fra jernbanestasjonen og opp Karl Johans gate begynte det å bli mer oppmerksomhet enn bergenseren satte pris på. Og Madsen innrømmer at det skal en del oppmerksomhet til før han synes det blir for mye.

— Jeg gikk langs gjerdet for å se på Grand Hotel, med Obama i den ene hånden og et amerikansk flagg i den andre. Så kom plutselig NBC News og spurte om de kunne få stille noen spørsmål, sier han.

Sjekket av Secret Service Mens Madsen ble intervjuet av den amerikanske TV-stasjonen samlet det seg masse folk fra norsk og utenlandsk presse. Til slutt kom sikkerhetsagentene i Secret Service for å se hva som foregikk.

— Det kom tre agenter og sa at vi måtte flytte oss litt. De fulgte meg et stykke oppover mot slottet, men de var veldig hyggelige og korrekte, sier Madsen.

Nå slapper han av i Oslo og lader opp til den store dagen. Madsen forteller at presidentbesøket har begynt å sette sitt preg på byen, men det er ikke helt Obama-feber ennå.

— Det er bare rundt Grand Hotel og Spikersuppa det merkes. Ellers er Oslo som vanlig, sier han.

Håper på et glimt

Men i morgen regner han med at det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg utsikt til presidenten.

— Jeg skal stille meg opp ved slottet klokken ni i morgen, tre timer før han kommer, sier han.

Målet er i utgangspunktet å få et glimt av Obama, men innerst inne har Madsen et lite håp om å få hilse på fredsprisvinneren og kanskje sikre seg autografen hans.

— For meg er det nok at han ser meg. Men plutselig kan presidenten finne på noe som ikke står i programmet, sier han.

Sliten pappfigur

- Hvorfor er du så interessert i USA og amerikanske presidenter?

— Jeg samler på autografer, og har en forkjærlighet for deler av den amerikanske kulturen. Jeg har vært i USA hvert år siden 2001, og møtt en del kjente folk, sier Madsen, som understreker at han gjør dette med humor og i beste mening.

Årets fredsprisutdeling blir kanskje den siste turneen for Madsens papp-obama.

— Pappfiguren begynner å bli rimelig sliten nå, men den tåler litt til, sier han.