Det var i 10-tiden søndag formiddag at politiet ble varslet om et ran av en vekter i Kristiansand. Litt senere fikk politiet melding om at en kvinne var blitt kidnappet og tvunget inn i en mørk BMW i Kristiansand.

Etter en dramatisk jakt på BMW-en gjennom hele søndag ettermiddag mellom Kristiansand og Arendal, endte biljakten til slutt i Grimstad sentrum der bilen ble presset inn i en murvegg.

— Skuddskade

Mannen i 30-årene som kjørte bilen, ble pågrepet etter at politiet først skjøt et varselskudd, mens en kvinne slapp unna. Politiet jaktet søndag kveld på denne kvinnen og en annen mann i Grimstad sentrum, opplyser politiinspektør Leif Viken ved Grimstad politistasjon til TV 2.

Midt oppe i den kaotiske situasjonen i Grimstad sentrum ble det meldt om at en politimann var blitt skutt og såret, men dette avkreftet politiet raskt overfor NTB. Men den pågrepne mannen i 30-årene ble søndag ettermiddag behandlet for det som kan være skuddskader ved sykehuset i Arendal.

— Han oppdaget at han hadde en skade i beinet, men vi kan ikke si med sikkerhet om dette er en skuddskade, sier Magnus Andreassen.

Spesialenheten for politisaker, som er varslet om situasjonen i Grimstad, opplyser at de er orientert om at en person er truffet av et skudd i låret. De vet ikke om det er politiets skudd som traff ham. Ifølge Agderposten.no opplyser sykehuset at skadene ikke er alvorlige.

Kaotisk sak

Politiet legger ikke skjul på at de har en forvirrende og kaotisk kriminalsak i hendene. Politiet visste søndag kveld ikke om kvinnen som løp av gårde, faktisk er den samme som gisselet.

Flere medier meldte imidlertid søndag kveld at gisselet kom seg ut av bilen like utenfor Grimstad. Ifølge TV 2 ble kvinnen tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiet i Agder slet hele søndag med å få oversikt over den spesielle saken, som hele tiden tok nye vendinger. Operasjonsleder Hans Petter Osaland opplyste til NTB søndag kveld at en kvinne var blitt oppsøkt og truet av flere personer i Grimstad, akkurat mens politiet jobbet med å stanse BMW-en. Kvinnen fikk behandling ved sykehuset i Arendal.

Vill biljakt

Etter kidnappingen søndag formiddag tok det ikke lang tid før en politipatrulje oppdaget den etterlyste BMW-en og la seg på hjul. Underveis i den ville biljakten snudde BMW-en og kjørte i feil kjøreretning på E18. Farten var oppe i så mye som 180 kilometer i timen.

— Vi måtte trekke oss da farten ble for stor, sier Andreassen. Han understreker at politiet kjørte i riktig kjørefelt, men at de ikke våget å fortsette jakten av hensyn til sikkerheten til de andre trafikantene.

Politiet har også jaktet på en nyere Volkswagen Golf etter den første hendelsen på formiddagen der to personer ble truet med håndvåpen, en av dem en vekter som ble ranet.

— Vi vet ennå ikke om det er en sammenheng mellom disse to sakene, men det er ting som tyder på at sakene kan knyttes til hverandre. Vi har fortsatt ikke funnet bilen i vektersaken. Ingen er pågrepet i denne saken, sier Magnus Andreassen.

Ifølge politiet er alle de involverte personene trolig nordmenn, og flere snakker kristiansandsdialekt. Politiinspektør Leif Viken sier søndag kveld at de sirkler dem inn og at alle trolig befinner seg i regionen.

FOTO: Ernest Boswarva