Det er aktor, politiinspektør Mette Haldorsen, som bekrefter overfor NTB at Jahr er etterlyst og siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap.

— Jeg betrakter ham som medlem av Boot Boys, sier Haldorsen til NTB.

Fengslingsmøtet i Oslo tinghus ble mandag utsatt fra klokka 13 til klokka 14.30 fordi advokatene trengte mer tid til å sette seg inn i saken. En av de to jentene hadde heller ikke fått oppnevnt forvarer som kunne stille.

Advokat Geir Lippestad, som forvarer Ole Nicolai Kvisler (21), sier at Kvisler i avhør skal ha forklart for politiet at det er Jahr som skal ha utført drapet på Holmlia fredag 26. januar.

Selv hevder Kvisler at han bare satt i bilen og at de var ute på en tilfeldig kjøretur da drapet skjedde.

— Det er flere som fremstilles enn de som har gjort det. Det er åpenbart tvil til noen av de siktede, sier Lippestad til NTB.

Alle de involverte er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap. Strafferammen for siktelsene er 21 år.

Advokat Marte Svarstad Brodtkorb, forvarer for drapssiktede Erik Lauritsen (20), sier til NTB at hennes klient stiller seg helt uforstående til siktelsen.

— Politiet har rensket en leilighet. Det er på det rene at regnestykket ikke går opp da politiet har pågrepet flere enn de som har gjort dette, sier Brodtkorb.

NTB

Les også: Ikke forbud mot nynazistiske organisasjonerFatal politifeil hindret drapssiktet i å bli arrestert Drapsvåpenet funnet?Horn vil forby naziorganisasjoner Gjengedal senker fengslingsterskelenBootboys — livsfarlig miks av vold og rasisme

Det var kroppsvisitering og strenge sikkerthetstiltak av alle som skulle inn i rettsalen, da fengslingsmøtene for de fem som er siktet for knivdrapet på Benjamin Hermansen natt til lørdag, tok til i Oslo forhørsrett mandag. (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)