To menn, den ene 47 år gammel og den andre 22 år gammel, er brakt til Levanger sykehus med hodeskader etter ranet.

– Skadene de to er påført, er lette, og tilstanden deres er stabil, får NTB opplyst ved sykehuset lørdag morgen.

Lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal sier til NTB at politiet har opplysninger om at det var fire maskerte personer som tok seg inn i eneboligen rundt midnatt og truet og tvang den 47 år gamle huseieren til å åpne en safe.

– Ranerne tok med seg en del penger og forsvant fra stedet, sier operasjonsleder Birger Sandvik i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Eiendommen består av to hus og politiet hadde tidlig lørdag morgen ikke fullstendig oversikt over hvor mange som befant seg på stedet da ranerne slo til.

– Så langt går våre opplysninger ut på at familien som ble overfalt, består av sju personer, sier lensmann Kjetil Mjøsund.

Han sier at familiemedlemmene som ikke er lagt inn på sykehus, tas hånd om av kommunenes kriseteam.

Alvorlig skadd

Ranerne skal ha vært bevæpnet med kniv og muligens med håndvåpen.

– Vitneutsagnene spriker på dette punktet, sier Sandvik.

Ranerne slo 47-åringen med en gjenstand, og han ble natt til lørdag brakt til Levanger sykehus der han ble behandlet. Politiet kunne lørdag morgen ikke bekrefte at 47-åringen ble slått med et håndvåpen.

Politiet vet ikke hvordan ransmennene kom seg av gårde, men store væpnede politistyrker jaktet på ranerne natt til lørdag. Mannskaper fra både Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag politidistrikt deltok i aksjonen.

Gassmaske

Politiet satte opp kontrollposter både på E6 i Skogn og på grenseveien til Sverige over Storlien. Trafikken inn til Stjørdal sentrum ble også kontrollert natt til lørdag.

– Alle ranerne hadde masker. En av dem var maskert med en gassmaske, opplyser operasjonslederen.

Politiet fikk melding om ranet klokken 00.45.

– Ranerne tok seg inn på eiendommen rundt midnatt, opplyser Sandvik.