Ifølge Aftenposten Interaktiv kom han til Gardermoen ved 14.30-tiden lørdag med fly fra Kastrup. Jahr er siktet for overlagt drap på 15 år gamle Benjamin Hermansen på Holmlia for to uker siden.

Joe Erling Jahr ble fraktet fra hovedflyplassen på Gardermoen til Politihuset på Grønland i Oslo, hvor han skal tilbringe helgen i en varetektscelle. Mandag skal han fremstilles for varetektsfengsling i Oslo.

Ikke avhør — Han har latt seg utlevere. Han kommer ikke til å bli avhørt lørdag, men vi regner med å ha en samtale med ham søndag for å høre om han vil forklare seg, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Holmlia-drapet har satt sinnene i kok hos mange mennesker, derfor hemmeligholdt politiet både tidspunktet for utleveringen og på hvilken måte Jahr skulle transporteres fra Vestre fengsel i København til Norge. Abrahamsen opplyser at politiet ikke ønsket opptøyer.

— Det er mye aggressivitet mot nynazister, sier Abrahamsen.

Norsk politi ble varslet om utleveringen i god tid etter at det danske Justisdepartementet fredag besluttet at de ville utlevere Jahr.

Ikke betydning - Det er greit at han nå er i landet slik at vi kan arbeide med ham også. Men for så vidt har det ikke hatt noen betydning for etterforskningen at Jahr har vært forvaring i Danmark, sier Abrahamsen til NTB.

Gruppen som etterforsker drapet på Benjamin Hermansen har tatt fri denne helgen. Dermed blir heller ingen av de andre siktede i saken avhørt i helgen.

NTB