Jagland skal til Midtøsten 9.-11. mai, der han skal treffe både Israels statsminister Ariel Sharon og palestinernes leder Yasser Arafat. Jagland skal også til Jordan og møte kollega Abdel Khatib. Jagland ønsker å rette oppmerksomheten mot den egyptisk-jordanske fredsplanen og Mitchell-kommisjonens konklusjoner. Bistand til de palestinske områdene blir også et viktig tema.

Jagland drar fra Midtøsten til Kosovo 13. mai, først og fremst for å hilse på den norske KFOR-ledelsen og den norske bataljonen. Jagland skal også føre samtaler med lederen for FN-administrasjonen i Kosovo, danske Hans Hækkerup.

Fra Kosovo drar Jagland videre til Beograd for samtaler med Jugoslavias utenriksminister Goran Svilanovic og Serbias statsminister Zoran Djindjic, og tirsdag 15. mai deltar han på et møte i Brussel mellom EU og de seks NATO-landene som ikke er EU-medlemmer. Møtet skal drøfte utviklingen av EUs felles sikkerhets— og forsvarspolitikk og bidrag fra Norge og andre NATO-land som ikke er EU-medlemmer.

NTB