Litt etter klokken 20 tirsdag kveld ble betjeningen på Mega Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland vitne til et brutalt overfall.

En maskert mann kom inn i butikken og slo ned en annen person som falt om på gulvet, angivelig bevisstløs.

En forskremt betjening ringte straks politiet, som fant rapporten så pass alvorlig at de rykket ut med flere biler og en hundepatrulje. Vel framme i butikken skjønte de raskt at her var det noe som ikke stemte. -Det visste seg at den fornærmede ikke var så alvorlig skadd som først antatt, og patruljen fikk følelsen av at han satt inne med flere opplysninger enn han ville ut med, sier operatør Atle Skrinning i Rogaland politidistrikt til NTB.

Da betjeningen kunne fortelle at de også hadde observert at «overfallet» var blitt filmet av flere andre ungdommer, endte det med at «offeret», en gutt i 18-20-årsalderen, innrømmet at det hele var iscenesatt. — Vi tar slikt som dette alvorlig, ikke minst fordi betjeningen opplevde det som skjedde som skremmende og alvorlig, men også fordi politiet måtte sette inn store ressurser, sier Skrinning, som bekrefter at episoden vil få et etterspill. - Vi jobber nå med å nøste opp litt mer i saken, og få kontakt med de andre som var innblandet. I alt dreier det seg om rundt 5-6 ungdommer, sier han.

Gutten som fungerte som offer i filminnspillingen, fikk gå etter å ha oppgitt personalia overfor politiet.

(NTB)