• Vi har en god tone, godt humør og gode replikker, rapporterer Lars Sponheim (V) fra regjeringsforhandlingene. Babyen til Høyre, KrF og Venstre får navnet Samarbeidsregjeringen.

— Navnet er et uttrykk for at regjeringen står for samarbeid partiene imellom. Samarbeid un-derstreker også de gode kreftene i samfunnet, sa Kjell Magne Bondevik på en pressebriefing i ettermiddag.

Ikke bitvis

— Lederne for Høyre, KrF og Venstre startet forhandlingene på Sem gjestegård klokken 10.00 i dag. Bondevik & Co. ønsker ikke å fortelle hva de er blitt enige om så langt.

— Vi offentliggjør ikke noe bitvis. Ingenting er avklart før alt er på plass, sier Bondevik. Han regner med at regjeringskameratene vil bruke en uke før de er i mål.

God stemning

— Stemningen under forhandlingene blir beskrevet som munter:

— Stemningen er enda bedre enn sist, sier Sponheim med henvisning til sentrumsregjeringen som ble etablert for fire år siden.

MUNTER GJENG: De tre regjeringsforhandlerene Jan Petersen, Kjell Magne Bondevik og Lars Sponheim lanserte tirsdag ettermiddag den nye regjeringens navn som skal være "Samarbeidsregjeringen". Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FOTO: SCANPIX