Tre husstander i Sjøbygda skal være isolerte etter at et jordskred sperret fylkesvei 968 i Selbu. De har verken kommet seg til jobb eller fått levert melk i dag.

— Jeg jobber i Selbu, men kom meg ikke på jobb i dag, sier Aud Irene Renå. Hun satt i bilen på vei til jobb da hun fikk en telefon fra sønnen sin i Mesta, som var på vei til sin jobb - skredet på fylkesvei 968 mellom Mebonden og Hammer.

Hun fikk beskjed om å snu og dra hjem igjen, for der kom hun ikke gjennom.

Isolert i flere dager

Nå ser det ut til at de må holde seg hjemme enda noen dager.

— Veien er i alle fall stengt i dag og i morgen, sier lensmann ved Selbu og Tydal lensmannskontor, Oddbjørn Dyrdal, til adressa.no.

Dag Olav Renå driver med melkeproduksjon og er også en av de som er isolert etter jordskredet. Han er ikke overrasket over at det har gått et skred i dette området.

— Veien her har blitt stengt tidligere på grunn av jord- og steinskred. Klart det ikke er noe særlig, men dette området er skredsutsatt, så vi er ikke overrasket over at det skjedde, sier han.

Melkebonden mener at det ikke får store konsekvenser om veien er stengt en dag til. Men melka som skulle leveres i dag, gikk til spille.

— Vi skulle levere melk i dag, men den melken måtte tappes ut og kastes, sier Renå.

Overflateskred

Flere skred har gått i kommunen i løpet av dagen.

— Ingen kommunale veier er rammet av skred, men det har gått tre overflateskred rundt omkring i bygda. Ingen av dem utgjør noen fare for omgivelsene, sier tjenesteleder for driftsavdelingen i Selbu kommune, Åge Helander.

Strømmen var borte i Sjøbygda i flere timer tirsdag formiddag, men nå har de tre husstandene fått strømmen tilbake.

RASET: Trær ble tatt av jordraset og havnet på strømlinjer i Selbu.
ERLING SKJERVOLD