– Det er meget beklagelig at Otto Jespersen synes det er helt greit med bibelbrenning. Han setter et dårlig eksempel ved å skjende andres helligdommer for å markere sine meninger, heter det i en uttalelse fra Islamsk Råd Norge (IRN).

Rådet er også bekymret for at religiøse følelser i så liten grad blir respektert i det offentlige rom.

– «Rikets Røst» er et program hvis formål er å underholde det norske folk. Det er likevel et langt steg fra å underholde med vittigheter til å underholde ved å håne andre mennesker og bespotte deres tro.

– Vi ser med bekymring på en samfunnsutvikling der krenkelser blir en akseptabel form for underholdning. Det er viktig å arbeide for å fremme holdninger som går ut på å frede andres helligdommer for slike stunt, sier IRN i uttalelsen.

Islamsk Råd Norge (IRN) er en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge og representerer om lag 40.000 muslimer.

Jespersen kastet deler av Bibelen på bålet under opptak til «Rikets Røst» i Ålesund sentrum fredag i forrige uke og beklager slett ikke det han gjorde.

– Generelt synes jeg det ikke er grunn til å lage rabalder av at noen brenner noen Mosebøker i ny og ne, sa han til VG tirsdag.

Han opplyste også at han vurderte å brenne Koranen, men at han ikke fikk tak i et eksemplar.

– Dessuten er jeg blitt 52 år nå, og vurderte det slik at jeg fortsatt kan ha 20 gode år til å leve, sa Jespersen til avisen. (©NTB)