Klokken 21.30 onsdag kveld hadde de to fortsatt ikke kommet til rette.

– De er fortsatt borte, og vi vet ikke noe mer enn vi gjorde tidligere i dag, sa informasjonssjef ved Joint Warfare Centre (JWC) på Jåttå, kommandørkaptein Helene Wulff Langeland, til NTB onsdag kveld.

De to offiserene bodde sammen med 22 øvrige kursdeltakere på et hotell i Stavanger. Da gruppen på 24 irakere skulle hentes på hotellet tirsdag morgen, manglet det to personer. Hotellet ble gjennomsøkt uten å finne spor av de to.

– Vi vet ikke hvor de befinner seg. De hadde ikke sjekket ut av hotellet, og alle tingene ligger igjen på hotellrommet, sier Wulff Langeland.

Holder oppsikt

Hun sier at det blir holdt oppsikt med hotellet, i fall de to skulle komme tilbake.

– Vi har overført saken til politiet. De vil ta seg av en eventuell etterforskning, sier informasjonssjefen.

Ved operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt fikk NTB onsdag ettermiddag opplyst at man er kjent med saken, men at det ikke brukes operative ressurser på saken foreløpig.

– Det foreligger ingen formell etterlysning, og vi foretar oss derfor foreløpig ikke noe i denne saken, sier operasjonsleder Tormod Rostøl.

Fortsetter som planlagt

24 irakiske offiserer kom forrige fredag til Stavanger for å delta på NATO-kurset, som er det femte i rekken av sitt slag og foregår i perioden 1. til 11. desember. JWCs informasjonssjef Helene Wulff Langeland opplyser til NTB at kurset inntil videre fortsetter som planlagt for de resterende deltakerne.

NATOs Joint Warfare Centre har fått en nøkkelrolle innen trening og opplæring av irakiske offiserer og embetsmenn, håndplukket av det irakiske innenriksministeriet og av landets forsvarsdepartement.

Opplæringen foregår på den tidligere orlogsstasjonen på Ulsnes i Stavanger, og tilbyr kurs i samfunnsbygging og utvikling innen blant annet politi— og redningstjenester.