I januar i år ble mulla Krekar kontaktet av et sendebud fra PUK-leder Jalal Talabani, som nå er president i Irak. Talabanis budskap var et ønske om forsoning og et løfte om amnesti, opplyser mulla Krekars bror Khalid Faraj Ahmad til TV 2.

Kurderlederen Hikmat Mohamad Karim er for tiden i Oslo. Han er en av Talabanis nærmeste betrodde. Han bekrefter at mulla Krekar kan få amnesti.

— Krekar trenger ikke å komme med noen beklagelse. Det holder at han sier at han ikke er tilhenger av Ansar al-Islam og al-Qaida og kutter forbindelsene. Han må si at han ikke lenger er leder av Ansar al-Islam. Han må være en vanlig irakisk, kurdisk borger. Da kan han vende hjem til sin landsby, til sitt hus og vil være beskyttet av loven, sier Hikmat Mohamad Karim til TV 2.

Mulla Krekars bror sier at Krekar neppe vil svare på henvendelsen før Talabani har vist at han har reell makt i Irak. Krekars bror er overbevist om at irakiske myndigheter vil overlevere mulla Krekar til amerikanerne dersom han nå reiser til Irak.